top of page
  • Foto van schrijverCheyenne van Walsum

Gechipt?

Niet gechipt, niet geregistreerd, niet gecastreerd.

Een verontrustend resultaat van een chipcheck waar Corina van der Mede helaas nog te veel mee te maken krijgt.


Van werken met je handen

Als klein meisje groeide Corina al op tussen de koeien, schapen, honden en konijnen, maar van huis uit werd haar geleerd een vak te leren met je handen, omdat je dan altijd werk zou hebben. Dus dat is ze gaan doen.

Als kapster, als schoonheidsspecialiste, als medisch pedicure, Corina volgde de ene opleiding na de andere en vond toen haar plekje bij de Koninklijke Landmacht. Daar ervaarde ze vrijheid in de natuur en het gevoel echt verschil te maken in de wereld.

Tijdens deze periode volgde ze een HBO opleiding om aan de slag te gaan als podotherapeut binnen Defensie. Helaas werden er bezuinigingen ingezet, werd ze overtollig en moest ze ander werk vinden.

Na bijna twintig jaar voor Defensie gewerkt te hebben sloot ze haar carrière af als logistiek sergeant en maakte de stap naar de burgermaatschappij, waar ze begon te werken als podotherapeut.

Al snel groeide ze door tot regioleider en daarna tot operationeel manager binnen de podotherapie. Om verder te komen in haar carrière pakte ze de studie bedrijfskunde op om hiermee door te kunnen groeien naar operationeel directeur.


…naar werken met dieren

Medio 2021 besloot het lot anders: Corina kwam in een flinke burn-out terecht. De passie voor dieren uit haar jeugd werd door deze moeilijke periode benadrukt en bleef groeien.

Vastberaden om er beter uit te komen besloot ze het roer compleet om te gooien. Van een goed salaris om de portemonnee te vullen, besloot ze werk te doen wat haar hart zou vullen.

Ze gaf gehoor aan haar roeping en rondde met succes de versnelde opleiding tot paraveterinair af. Hierna volgden nog meer opleidingen waaronder besluit houder honden en katten, en kattengedragsdeskundige.

Zodoende beëindigde Corina haar carrière als operationeel manager van een landelijke zorgketen om zich in te zetten voor de zwerfdieren in haar omgeving.

Dit verhaal verschijnt binnenkort...


12 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Jaymz

Comments


bottom of page