top of page

Over de schrijfster

Wandelen met de hond in Ninglinspo

Cheyenne van Walsum is op 20 december 1994 geboren in Spijkenisse, waar ze nog steeds woonachtig is. Schrijven is een passie die ze graag met de wereld wil delen. Ze ziet de pen als een krachtig element, omdat je daarmee gevoelens kan vertalen naar woorden, en woorden kan vertalen naar begrippen. 

Dankzij woorden kan je alle soorten werelden met elkaar verbinden. Fictieve werelden, maar ook de realiteit. Ondanks dat de realiteit door iedereen anders ervaren wordt, is het op deze manier toch mogelijk iedere andere realiteit samen te brengen.

Cheyenne van Walsum heeft zelf twee werelden gecreëerd: Angsthazen en Waaghalzen. 

Leer haar hieronder wat beter kennen.

Dierenvriend

Cheyenne is altijd al gek van dieren geweest. Naarmate ze ouder werd, begon ze steeds meer te beseffen dat velen van hen geen stem hebben, of onrechtmatig behandeld worden. Daarom besloot ze juli 2023 veganist te worden en startte ze twee maanden later als vrijwilliger op de dierenambulance. Toch was dit niet genoeg: ze startte de thuisstudie dierenverzorging, pakte een ochtendje in de week als vrijwilliger bij de Vogelklas Karel Schot en kon terecht bij The Raging Kitties om voor particulieren hun huisdieren te zorgen. Op dit moment werkt ze samen met een constant groeiend netwerk van mensen die zich inzetten voor (zwerf)dieren. Het gemeenschappelijke doel is ooit pensions te kunnen openen en zoveel mogelijk dieren te kunnen voorzien van primaire levensbehoeften en medische verzorging, en alle vormen van dierenverzorging dat daarbij komt kijken te kunnen realiseren.

cheyenne dierenbescherming
Cheyenne van Walsum

Angsthazen

Cheyenne van Walsum is van oorsprong een schrijfster van fictieve verhalen voor de jeugd. Zodra ze met een pen kon schrijven, vulde het ene na het andere schriftje zich met griezelige verhalen. 
Haar grootste inspiratiebronnen waren R.L. Stine en Paul van Loon.

Cheyenne is nooit gestopt met schrijven. Gedichten, verhalen, verslagen, dagboeken; teksten bleven komen.

Eind 2021 besloot ze de schriftjes om te toveren tot echte boeken. Het eerste schriftje, Het gevaarlijke bos, is ook het eerste echte boek geworden. 
Sindsdien zijn er al meerdere boeken gepubliceerd en richt ze zich nu ook op volwassen publiek. 
De fictieve verhalen voor volwassenen zijn geïnspireerd op historische gebeurtenissen, huiveringwekkende plaatsen of bekende mythen.

De verhalen voor de jeugd gaan vooral over spoken, vampiers, weerwolven en andere duistere wezens.
 

Wil je meer info over de fictieve verhalen? Kijk dan hier > https://angsthazen.com/

  • Instagram
  • TikTok
  • Youtube
  • Facebook
  • Amazon
bottom of page